TCM – Traditionell Kinesisk Medicin

Vad är TCM?

TCM står för Traditional Chinese Medicin. På svenska kallas det TKM – Traditionell Kinesisk Medicin.

Nålar. När man får behandling med akupunktur används tunna, sterila nålar som sticks in på bestämda punkter på kroppen. Ibland får man även stimulering av punkterna med en svag ström genom nålarna.

Moxibustion är behandling av sjukdomar genom att svag värme tillförs punkterna. Brinnande örter hålls nära nålarna och detta framkallar en behaglig värmekänsla. Akupunktur och moxibustion betraktas som kompletterande former av behandling och används ofta tillsammans.

 

tcm3

Koppning är enkel att utföra. Med hjälp av ”sugkoppar” bildas undertryck i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. Det vakuum som bildas ökar blodgenomströmningen och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Musklerna värms upp, slappnar av och huden aktiveras. Koppning är ett utmärkt komplement till andra behandlingsformer

tcm4

Örtmedicin är läkemedel från växtvärlden och används inom många olika medicinskariktningar för att stödja kroppens normala funktioner och påverka specifika processer i kroppen.

Akupunkturbehandling ger balans i kroppen genom att förstärka ditt immunförsvar, justera din ämnesomsättning och öka känsligheten i hormonproduktionen. Det hjälper kroppen att läka sig själv och förbättrar ditt allmäntillstånd och ökar din livskvalité.