Om Linda

 

Jag fick min medicinska utbildning vid Medicinska Universitetet i Peking och har arbetat som läkare, forskare i Kina och som underläkare i Skåne. Vidare har jag haft akupunkturpraktik i Luleå och startade som TCM-läkare i Staffanstorp 2006. Sedan 2012 driver jag min praktik i Lomma.

Mitt helhetsperspektiv på liv och hälsa har hittills hjälpt många att bli friska från långvariga och allvarliga besvär såsom smärtor, tarmbesvär och ångest. Jag hjälper också patienten att finna en inre ro.

Jag har erfarenhet som Qi-gong-ledare och är van att samarbeta med alla delar av den allmänna sjukvården, som t ex läkare och sjukgymnaster.

Vid flera tillfällen har jag hållit föredrag om TCM och akupunktur för föreningar, på bibliotek etc.

SCALP akupunktur

I september 2018 gick jag en utbildning i SCALP-akupunktur i Milano. Lärare var Dr Jiao som utvecklat SCALP-metoden under sin långa karriär som akupunktör. Dr Jiao var är vital 80-årig man som fortfarande är aktiv som utbildare runt om i Europa.

Det finns flera vetenskapliga studier kring SCALP. En av dem som presenterar Dr Jiao’s arbete hittar du här:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3833481/

 

Dr Jiao är ursprungligen neurokirurg. Under kulturrevolutionen i Kina tvingades han att flytta till en fattig by på landsbygden. Där fanns ingen möjlighet för honom att arbeta med kirurgi men däremot kunde han praktisera akupunktur.

Vår kurs i Milano innehöll teori såväl som praktik och Dr Jiao presenterade ett antal patientfall. Det första var en kvinna som haft en stroke för ett och ett halvt år sedan. Den neurologiska undersökningen visade att hon var delvis förlamad på väster sida vilket påverkade hennes gång och svårt att lyfta armen. Dr Jiao behandlade henne med tre nålar på hjässan. Efter några minuter kände hon sig varm och efter 30 minuter kunde hon lättare lyfta armen. Efter kursen fortsatte hennes lokala akupunktör med behandlingen och efter några veckor hade hennes besvär minskat avsevärt.

Ett annat fall som presenterades var en TCM-läkare som haft ”myrkrypning” i vänster ben i 30 år. Efter endast en behandling av Dr Jiao försvann problemet helt. Jag har varit i kontakt med henne efter kursen och hon har blivit helt av med sina besvär.

Efter kursen har jag varit med i en Wechat-grupp (ungefär som Facebook) där jag följer flera patienter på olika TCM-kliniker i olika länder i Europa. Vi kan se att Parkinson-patienter fått mindre besvär, att inkontinens efter prostatacanceroperation minskat, smärta efter stroke minskat osv.

Jag är medveten om att det inte finns en metod som kan bota alla sjukdomar, men allt tyder på att flera symptom vid t ex stroke och Parkinsons sjukdom kan lindras med SCALP som en del av TCM-behandling.

Mitt arbete med patienter utförs under tystnadsplikt.

Det räcker inte att bara se till den kroppsdel som har ont, utan man måste verkligen se hela människan och hennes/hans livssituation för att kunna göra bestående insatser för hennes hälsa och välmående.

Välkommen till en kostnadsfri konsultation!

Jag har F-skattesedel och Patientförsäkring.